Симптомите, причинени от забавени хранителни алергии, могат да се развият до дни след консумацията на храна, поради което самите пациенти и дори лекарите не могат да направят връзката между храната и болестта. Това е много жалко, тъй като забавените хранителни алергии като възбудител на възпалението често могат да играят основна роля при нарушения в поведението и депресия. Неидентифицирани, „реактивните“ храни се приемат рутинно и биха могли да попречат на терапевтичните мерки да бъдат ефективни.
Симптомите и заболяванията, свързани със забавени хранителни алергии, включват:
СДВХ(синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност), тревожност, аутизъм, синдром на хронична умора, депресия, замаяност (свързани с тревожност), хиперактивност, летаргия, ПМС, стрес / напрежение, наддаване на тегло и / или загуба на тегло (влияе върху самочувствието).
Как точно забавените хранителни алергии и възпаления допринасят за нарушения в поведението и депресия?
Проучванията показват, че има връзка между стрес, възпаление и болест. Ключовият хормон за щастието е серотонинът. По време на хроничен стрес и възпаление серотонинът не се произвежда достатъчно и с времето става недостиг, което води до депресия и / или нарушения на съня.
Глутенът и млечните продукти са повсеместни и са част от ежедневното хранене на повечето хора. Показано е, че редица млечни протеинови фрагменти се държат като опиоиди. Опиоидните фрагменти, присъстващи в кравето мляко и в глутен, могат да проявят директно действие в мозъка, свързано с хронично възпаление, което след това може да доведе до СДВХ, тревожност, биполярно заболяване и / или аутизъм.
Други реактивни храни, които също се консумират редовно, включват дървесни ядки, фъстъци, пилешко яйце, соя и мая. За повечето от нас тези храни са безопасни за консумация, но ако изпитвате някакви нарушения в поведението или депресия, тези или други храни, които консумирате редовно, могат да влошат или засилят вашите симптоми или дори да са отговорни.
Как мога да идентифицирам храните, които причиняват възпаление в тялото ми?
IgG е защитен протеин, генериран от имунната ни система. Нейната задача е да се свърже с чуждо вещество, наречено антиген. Този антиген е признат за нашественик, който има потенциал да навреди на тялото. Тялото разпознава „нашественика“ и предизвиква възпалителен каскаден отговор, предназначен да унищожи антигена.
ImuPro
- е изключително сложен и надежден I
- gG тест срещу храна и ключът към по-здравословен живот.
- дава възможност да промените диетата си, като избягвате всичките си лични провъзпалителни храни.
Научете повече за чувствителността към храна към IgG. Готови ли сте да го разберете?
Опитали сте „всичко“ и все още се борите с депресия или други разстройства на поведението?
Пробвайте се с ImuPro и следвайте концепцията за диета ImuPro. Получената информация ще ви даде възможност да предприемете стъпки за по-добро цялостно здраве.