Обичате пармезан? Имаме чудесна рецепта за заместване на този интензивен вкус – само с 4 съставки.
Знаехте ли, че бадемите са най-алкализиращите ядки? Също така те съдържат много добро количество калий и витамин Е. Само 9 ядки бадем съдържат цялата дневна доза за витамин Е. Ако добавите към тези ядки хранителна мая, чесън на прах и малко сол, ще получите истинска магия.
И е толкова лесно за приготвяне. Добавяте го към салати, супи, паста и се наслаждавате на невероятен вкус.
Необходими продукти:
1 ч.ч. сурови бадеми (обелени или не)
2 с.л. хранителна мая
1 ч.л. чесън на прах
Щипка сол
Начин на приготвяне:
Поставете всички съставки в кухненски робот или блендер.
Блендирайте до желаната консистенция.
Поръсете ястие по избор.
Бързо, лесно и вкусно!
Вече можете да се наслаждавате на любимата си паста без да се притеснявате, че можете да активирате своята алергия към млечни продукти или мая.
Напомняме Ви, че хранителната мая е деактивирана мая, което означава, че тя не предизвиква алергична реакция при алергия към дрожди (хлебна или бирена мая).
Ако имате алергия към бадеми, можете да замените ядките с кашу, орехи, леблебия или друга Ваша любима ядка.